Πως θα ΄ρθείτε

Η Λευκάδα είναι το μοναδικό νησί που μπορείτε να έλθετε με το αυτοκίνητο σας χωρίς έξοδα φέρι-μποτ, χρησιμοποιώντας τη γέφυρα συνεχούς ροής που την ενώνει με την Ακαρνανία.

Λεωφορεία του KTEΛ εκτελούν καθημερινά 5 δρομολόγια (4,5 ωρών) από και προς την Aθήνα (378 χλμ.) ενώ από και προς τη Θεσσαλονίκη (420 χλμ.), 2 δρομολόγια (5 ωρών) εβδομαδιαίως.

Η υποθαλάσσια σήραγγα Πρεβέζης-Ακτίου καθιστά εύκολη την πρόσβαση στο νησί από τη βορειοδυτική Ελλάδα αλλά και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (100 χλμ.), που αποτελεί μια μεγάλη πύλη εισόδου από τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη.

Οι επισκέπτες από Βόρεια Ελλάδα μπορούν εύκολα να φτάσουν στην Λευκάδα μέσω της Εγνατίας οδού.  Φτάνοντας στα Ιωάννινα ακολουθούν την διαδρομή μέχρι την Πρέβεζα όπου βρίσκεται η υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου. Από το Άκτιο η απόσταση μέχρι το νησί της Λευκάδας είναι 22 χλμ.

Η απόσταση από την Θεσσαλονίκη είναι 420 χλμ δηλαδή περίπου 4 ώρες. Η λειτουργία της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου διευκολύνει σημαντικά τη σύνδεση του νησιού με την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και με το λιμάνι της Πάτρας (170 χλμ.), που αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη πύλη εισόδου από την Ευρώπη.

Δείτε την θέση του καταλύματος στον χάρτη της Google.

Advertisement